Teatrul Tineretului Piatra Neamț
Visătorul
după Ian McEwan, Versuri de Ada Milea
AVERTISMENT:
Nerecomandat sub 7 ani
1 h
marți, 22.08.2023
21:00
CUMPĂRĂ BILET
TRADUCEREA
Dana Crăciun
REGIA
un spectacol-concert de Ada Milea
SCENOGRAFIA
Alina Herescu
MUZICA
Ada Milea
DISTRIBUȚIA
Emanuel Becheru, Corina Grigoraș, Nora Covali, Rareș Pîrlog, Gina Gulai, Maria Hibovski, Cătălina Eșanu, CASCĂ: Paula Niculescu, Andrei Merchea Zapotoțki, Dragoș Ionescu, Valentin Florea
Desene și animație: Paul Mureșan
SINOPSIS
Într-o lume în care suntem învăţaţi de mici că trebuie să fim mereu „numărul 1“, că trebuie să respectăm regulile rutinei zilnice, un copil îndrăzneşte să îmbogăţească această realitate cu vise năstruşnice, cu personaje fabuloase şi întâmplări neaşteptate. În aventurile sale fantastice, zecile de păpuşi ale surorii sale mai mici iau în stăpânire spaţiul casei, iar motanul bătrân al familiei are ascuns în blană un fermoar fermecat, prin care se deschide o altă lume.
Un spectacol – concert, în care orice sunet poate deveni muzică, iar visele devin la fel de importante ca faptele reale.
CUMPĂRĂ BILET
VEZI GALERIA FOTO
CRONICI
„ Distribuţia e adorabilă. Cântă, întruchipează copii cu naturaleţe şi poftă clară de joc. O fac cu atâta convingere încât până şi actorii cu barbă te conving că sunt şcolari mici. Vocalitatea, postura şi mimica devin principalele soluţii de expresivitate actoricească.[...] Inventivitatea Adei Milea şi a actorilor s-au stimulat reciproc, iar senzaţia de produs artistic dospit natural, într-un parcurs de echipă, din care transpare bucuria de-a fi lucrat împreună e evidentă. Spiritul jucăuş răsare în fiecare moment, iar seria de secvenţe cântate aduce-n postura de solo personajele în episoade de egală vibraţie, perfect echilibrate ca întreg. E o alcătuire nonconformistă, dar perfect logică, în care frapează simplitatea elaborată şi soluţiile ingenioase” (Oltiţa Cîntec, Visătorul Adei Milea). „E atâta fantezie, atâta culoare și sunet și inocență, atâta emoție în această poznă teatrală încât ți-o amintești când nici nu te-aștepți. Știu sigur că adulții sunt mult mai atinși de poveste decât copiii; când veți vedea spectacolul veți simți de ce. „Visătorul“ este o poveste despre… evaziune. Despre visătorie, adică. Despre refugiul unui copil de azi, copleșit de prea multele responsabilități competitive ale vremii, în fantezie. Iar de-acolo o mare de istorii, pățanii, sunete și culori și un carusel de stări și bucurii fulgurante” (Claudiu Groza, „Geografii teatrale”).
Dezvoltat de Touch Media