Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe
Doi morți vii
de Vasile Alecsandri
1 h 30 min
joi, 18.08.2022
20:30
CUMPĂRĂ BILET
REGIA
Alexandru Dabija
SCENOGRAFIA
Raluca Alexandrescu
MUZICA
Kertesz Janos
ILUSTRAȚIA MUZICALĂ
Kertesz Janos
LIGHTING DESIGNER
Bako Zoltan
DISTRIBUȚIA
Costi Apostol, Iulian Traistaru, Daniel Rizea, Claudia Ardelean, Anca Pitaru, Sebastian Marina, Elena Popa, Mona Codreanu, Camelia Paraschiv Katai, Kertesz Janos
SINOPSIS
Povestea, pe cât de încâlcită, pe atât de amuzantă, a dispariției unui proprietar bogat și a unui lipovean.
Total dezinteresat de o relație pe termen lung cu o femeie, Ghiftui, un proprietar bogat, se lasă convins cu o surprinzătoare ușurință de câțiva amici că a sosit momentul să se însoare.
Odată hotărât, omul își canalizează întreaga energie către împlinirea noului său obiectiv. Pe fondul unei altercații soldate cu o neanticipată încăierare, ajunge însă să dispară într-un lac, împreună cu adversarul pe care e convins că l-a ucis. Ce urmează este o succesiune de întâmplări hazlii în care personajele sunt angrenate ca într-un carusel al haosului și confuziei, din care par să nu mai iasă niciodată, dar pe care hazardul jucăuș îl limpezește la sfârșit.

Deși piesa este scrisă la jumătatea secolului al XIX-lea, tipologiile pe care le dezvăluie rămân valabile și astăzi. Sub o formă sau alta, oricât de mare este progresul umanității la distanță de aproape două secole, oamenii rămân aceiași, fiind mereu canalizați pe satisfacerea intereselor egoiste, lipsiți de scrupule și empatie, gata oricând să trădeze dacă scopul o cere și capabili să se ascundă în orice clipă în spatele unor gesturi și afirmații ipocrite impuse de context.
CUMPĂRĂ BILET
VEZI GALERIA FOTO
Dezvoltat de Touch Media