Teatrul „Regina Maria" Oradea
Genul acuzativ
de Mimi Brănescu
2 h
vineri, 12.08.2022
20:30
CUMPĂRĂ BILET
REGIA
Mimi Brănescu
SCENOGRAFIA
Oana Cernea
MUZICA
Șerban Ionescu
LIGHTING DESIGNER
Șerban Ionescu
DISTRIBUȚIA
Denisa Irina Vlad, Gabriela Codrea, Adela Lazăr, Ioana Dragoș Gajdo, Sorin Ionescu, Richard Balint, Pavel Sîrghi
SINOPSIS
După moartea soțului ei, Marina pornește la drum, hotărâtă să se răzbune pentru fiecare nedreptate pe care a suferit-o din partea celor apropiați de-a lungul timpului. Nimic nu e iertat și uitat, totul e consemnat. Dovada că ceea ce spune este cât se poate de adevărat stă într-un jurnal în care a notat cu lux de amănunte fiecare nedrepate îndurată. Dezlănțuie furtuna și spune tot, fără rezerve, fără ascunzișuri: frust și la obiect. Când planul pare a fi întrerupt de un eveniment neprevăzut, fiica ei preia frâiele.
Situațiile create și dialogurile sunt de un umor nebun, personajele se eliberează de formalități și fățărnicii, dar scot la iveală grave imperfecțiuni de caracter și ridică întrebări serioase cu privire la relațiile de familie.
„Genul acuzativ”, o tragicomedie încântătoare, în care amestecul de comic și dramatic recreează un episod desprins parcă din viața de zi cu zi a unei familii obișnuite. O situație care pe cât pare de reală, pe atât este de dramatică.
CUMPĂRĂ BILET
VEZI GALERIA FOTO
CRONICI
„Piesa Genul acuzativ e bine scrisă, are umor, are replică și reușește aproape în totalitate să facă ceea ce își propune. Să lumineze ipocrizia relațiilor de familie pe care foarte puțini au curajul să le denunțe.” - Mircea Morariu - www.contributors.ro
Dezvoltat de Touch Media