Teatrul ODEON București
Cui i-e frică de Virginia Woolf
de Edward Albee
2 h ( fără pauză)
duminică, 17.07.2022
21:00
CUMPĂRĂ BILET
TRADUCEREA
Ionuț Grama
REGIA
Alexandru Mâzgăreanu
DECOR
Andrada Chiriac
COSTUME
Alexandra Mâzgăreanu
ILUSTRAȚIA MUZICALĂ
Alexandru Suciu
LIGHTING DESIGNER
Cristian Niculescu
DISTRIBUȚIA
Carmen Tănase, Adrian Titieni, Ioana Mărcoiu, Silvian Vâlcu
SINOPSIS
Cui i-e frică de Virginia Woolf? sparge convențiile sociale despre ideea de familie americană model și prezintă un cuplu căsătorit, Martha (Carmen Tănase) și George (Adrian Titieni) - denumiți după primul Președinte al Statelor Unite și soția lui -, cu o relație turbulentă, departe de a fi perfectă și aproape ruinată.

Piesa Cui i-e frică de Virginia Woolf? scrisă de dramaturgul american Edward Albee (1928 – 2016) a avut premiera în 1962 și a fost distinsă cu Premiul Tony pentru cea mai bună piesă și Premiul New York Drama Critics' Circle pentru cea mai bună piesă și nominalizată la Premiul Pulitzer. De atunci continuă să fie montată pe scenele din toată lumea.

Adaptarea pentru film, realizată în 1966, a devenit celebră, avându-i în distribuție pe Richard Burton, Elizabeth Taylor, George Segal și Sandy Dennis, ambele actrițe fiind distinse cu Premiul Oscar pentru rolurile interpretate, în regia lui Mike Nichols.
CUMPĂRĂ BILET
VEZI GALERIA FOTO
CRONICI
„Spectacolul montat de Alexandru Mâzgăreanu la Teatrul Odeon nivelează întrucâtva aceste asperităţi ale textului şi optează pentru o şlefuire a personajelor. Crescendo-urile de intensitate urcă în decibeli până când sunt sparte de un strigăt, distanţele par că rămân mereu constante între personaje, într-o mişcare geometrică prin spaţiul de joc, ritmul descrie de câteva ori aceeaşi curbă gaussiană foarte simetrică.” (Alina Epingeac| februarie 10, Numărul 70 - Amfiteatru)
Dezvoltat de Touch Media