Cumpără bilet
Pădurea asumaților de Alexandra Felseghi
Producător: Teatrul „Matei Vișniec” Suceava
Distribuția: Clara Popadiuc, Cosmin Panaite, Cristina Florea, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Maria Teișanu, Bogdan Amurăriței, Răzvan Bănuț, Horia Andrei Butnaru, Alexandru Marin, Cătălin Ștefan Mîndru
Regie: Andrei MĂJERI
Scenografie: Sabina REUS
Coregrafie: Alice VELICHE
Muzica: Magor BOCSÁRDI
Lighting design: Sabina REUS
Durata: 2h 15min (fără pauză)
Spectacol recomandat: 14+
! În timpul spectacolului se folosesc lumini stroboscopice care pot afecta persoanele cu epilepsie sau sensibilitate la acest tip de lumină.
Sinopsis:
PĂDUREA ASUMAȚILOR este o comedie ancorată în extrem contemporan. E un spectacol despre oameni care se cred dumnezei, dar și despre alții care au nevoie de idoli în stare să le ofere pe tavă soluții la problemele complicate ale vieții. Falsele „plase de siguranță”, cu nenumărate tabere de masculinizare/feminizare, în care lideri toxici par să dețină în mod suspect răspunsuri la orice întrebare, devin periculoase atunci când aceștia își arogă poziția de salvatori. De-a lungul timpului, au existat personaje care au jucat roluri de vraci, deținători de „leacuri miraculoase” împotriva tuturor neplăcerilor vieții. Fascinația pe care au creat-o în jurul lor s-a construit întotdeauna pe nesiguranțele, vulnerabilitățile și fricile celorlalți. În zilele noastre, însă, fenomenul acestui soi de impostură s-a amplificat masiv din cauza rețelelor de socializare, care promovează științe fake și conspirații opace la orice argumente logice.
PĂDUREA ASUMAȚILOR propune optici diverse asupra celor care ajung la aceste retreat-uri și încearcă să răspundă la câteva întrebări, precum: Ce ne atrage înspre acest gen de experiențe? Ce ne dorim să câștigăm și ce câștigăm, de fapt? Cine sunt cei care le organizează?
Montarea de la Suceava propune o lectură ironică asupra neliniștilor zilelor noastre, vremuri tulburi ale post-adevărului. PĂDUREA ASUMAȚILOR deschide dialogul cu spectatorii despre ce-ar putea să fie viitorul imediat apropiat – doar dacă nu vom fi atenți.” – Alexandra Felseghi & Andrei Măjeri